diumenge, 23 d’octubre del 2011

XI “El desarrollo de las Competencias Básicas a través del blog de aula “. Juan Carlos Palomino.

És un projecte d’aprenentatge cooperatiu multicompetencial.

Treballen amb el google docs (permet treballar des de casa)

L’alumnat de 5è de primària crea els seus propis coneixements, aprén a expresar-se, a resoldre problemes a ser responsables.

Diferents eines TIC permeten que l’alumne recordi, comprengui, analitzi, sintetitzi, apliqui, valori, planifiqui, …, treballi les competències personals davant d’un treball autònom i cooperatiu.

Amb les diferents eines els alumnes i les alumnes aprenen a sintetitzar la informació, coneixen diferents recursos i comparteixen els seus propis coneixements.

Es fan grups de treball i cadascú desenvolupa una feina concreta: resums, esquemes o mapes conceptuals, activitats de reforç, ampliació d’informació a través de presentacions, vídeos, música …

Dins de cada grup hi ha diferents rols: una figura clau és el coordinador.

Cada grup selecciona les eines amb les que treballarà.

Hi ha microtallers amb els que els alumnes s’ensenyen uns als altres les utilitats dels programes.

La gestió del blog passa per diferents etapes: al principi és el professor el que puja el material una vegada que els alumnes li han presentat la feina, en una segona part, cada setmana, se li assignaran privilegis d’editor a un grup.

Cada grup exposa la part del seu treball. La qualificació és el 40% de la nota del trimestre. El professor avalua l’elaboració, l’exposició, l’elaboració dels exercicis i les preguntes i comentaris que es fan entre els grups (aquest apartat pretén fomentar la participació des d’una visió crítica positiva)

Amb aquest mètode s’avalua tot el procés i moltíssimes competències bàsiques que s’han d’aplicar.

elblogdeltercercicloalameda.blogspot.com