diumenge, 23 d’octubre del 2011

I Conferència Inaugural: Ferran Adrià.

I Conferència Inaugural: Ferran Adrià.

Idees de la conferència:

Valors a treballar: Visió, Talent i Compromís.

Hi ha valors morals en crisi: ajudar, compartir… no s’ha de tenir por a que la gent aprengui.

Amb diferents exemples culinaris ens explica que es pot ensenyar a pensar bé, hem de saber educar per despertar l’interés, per voler saber el màxim de les coses.

-l’aigua: preguntar-nos el seu perquè.

-la taronja: d’on és originària, com va arribar a Espanya, quants tipus de variants n’hi ha? Internet ens apropa al món del coneixement, hem de ser humils, reconéixer que sense Internet el nostre coneixement és petitíssim.

-la truita de patates: amb aquest exemple ens explica la creativitat: el seu origen, la seva evolució, la seva combinació, la creació de diferents tècniques i conceptes.

La capacitat necessària per créixer, en aquests moments, és la transformació: ell, juntament amb el seu equip són l’exemple:

Van necessitar temps (es van arriscar, primer tancant el restaurant al migdia,després tancant definitivament per donar totalment un gir a l’espai) equip (formació i avaluació amb auditories creatives) i espai. Les especulacions poden matar un projecte, poden fer mal. És important donar vots de confiança als projectes, creure en allò que s’està fent, encara que no ho entenguem: el primer manament de la innovació és que no ens entenguin.

L’objectiu de la Fundació de Ferran Adrià és ensenyar a buscar la creativitat. Serà un centre creatiu, un taller on es treballarà la sensibilitat artística.

Rosa Mª Martínez