diumenge, 23 d’octubre del 2011

II ”Hacia una nueva sociedad y mercado del talento: El papel de la sociedad civil. Lecciones aprendidas de Transforma España y TransformaTalento”. Mar

És necessari generar persones amb valor econòmic per un país.

Transforma España va fer una reflexió de fons: per què el talent té tantes barreres al nostre país?

La cojuntura amb la que ens trobem és un món que ens aplasta, ens abruma. La caiguda de l’optimisme, el pesimisme, és una postura nefasta.

“¿Qué es peor la ignorancia o la indiferencia? No lo sé ni me importa.”

Hem de saber transformar els problemes en oportunitats.

L’actiu del nostre país és la gent i el seu talent. Hem de deixar enrera la truita da patates i la migdiada. Comptem amb uns grans referents, amb campions empresarials com l’Amancio Ortega, amb innovadors com en Ferran Adrià …

Com està el nostre país avui?

Quina és la Espanya que volem tenir?

TransformaEspanya va redactar un informe avalat per les múltiples dades que s’havien recollit entre les 100 empreses que a mode d’exemple formen part del projecte, empreses compromeses com a mostra de la nostra societat civil. L’informe es va presentar al Rei Juan Carlos I amb data 15/11/2010 igual que a tots els partits polítics que conformen la democràcia del nostre país.

En 10 anys (1997-2007) Espanya va créixer triplicant el seu valor de país però en dos anys es va reduir a valors a valors semblants, de nou al 1997. La previsió de l’Espanya que tindrem a l’any 2020 apunta que pot estar per sota del que està ara. L’informe apunta que hem d’elevar el model productiu, que no hem de deixar que això ocurra.

Aquí neix TransformaTalento. El somni d’aquest projecte és saber buscar propostes concretes per executar-les amb immediatessa.

Espanya i l’Educació.

El nostre país és un dels que menys inverteix en educació. La qualitat en Educació Primària està per sota de la mitjana europea.

No podem avançar d’una manera aillada. Una opció seria treballar a través de les redes socials: online – lead users (apd, universia, educared, global education forum, everis ..). Ens adonarem de que és imprescindible entendre i abordar els veritables problemes del talent.

“Cuando empieza a soplar el viento, algunos corren a esconderse mientras otros construyen molinos de viento” proverbi asiàtic.

Recull de Rosa Mª Martínez